Солодощі з відходів – новація від британців
Для виготовлення інноваційного цукру компанія використовує сільськогосподарські побічні відходи, таких як солома, стебла та качани кукурудзи, відходи пшениці та рису, а також лушпиння, що залишилося від виробництва вівсяного молока
Британський стартап Supplant навчився виготовляти їжу із відходів, зокрема, цукор, макарони, печиво та шоколад. Засновник Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та клітковину, пишуть Аграрії разом.
У співпраці із мішленівським шеф-кухарем Томасом Келлером Supplant уже створив цілу лінійку шоколадних цукерок з альтернативним цукром.
Фактично Supplant переробляє багаті клітковиною структурні частини сільгоспкультур, які інакше часто ідуть у відходи.
Стартап отримує справжні цукри, які природно містяться в рослинній клітковині, і це – “найпоширеніше джерело цукру в природному світі”.
Із клітковини Supplant цукор є повноцінним замінником тростинного чи бурякового. Він карамелізується, може запікатися та варитися як традиційний цукор.
Окрім цукерок стартап створив асортимент упакованого пісочного печива і шоколадних батончиків та навіть морозиво.
За такою ж концепцією із цукром компанія розробила новий вид борошна. У ньому міститься абсолютно все – від стебел рослини до зерна в колоску. Розробники наголошують, що насправді стебло пшениці має свої переваги для здоров’я. Таке борошно містить більше перетравної клітковини та має меншу калорійність.
Тож на основі цільнорослинного борошна компанія налагодила виробництво макаронів.
Залишити коментар