Науковці створюють ідеальний сорт лохини
Науковці з Інституту Джеймса Хаттона створюють нову гігантську лохину. Автори дослідження кажуть, що новий вид матиме ягоди більші за виноградину або невелику полуницю.
Крім того, вчені зазначають, що нові ягоди будуть ще більш хрусткими, соковитими й ароматними.
Під час дослідження вчені схрещують чотири десятки сортів лохини, намагаючись знайти ідеальну ягоду, яку можна буде легко виростити в шотландському кліматі та яка не поступатиметься іншим сортам у розмірі та смаку.
«Великий розмір не тільки робить його більш привабливим для споживачів, він також полегшує роботу збирачів. Це привабливіший фрукт і, як правило, більш ароматний», — розповіла Daily Mail доктор С’юзан Маккаллум, дослідник і селекціонер лохини.
За її словами, новий сорт шотландської лохини пропонує високу врожайність, що дасть змогу виробникам заробити гроші, крім того, свою роль у продажах зіграють розмір, смак, твердість і хрускіт.
Автори дослідження вважають, що великий розмір зробить ягоди не тільки більш привабливими для споживачів, а й полегшить роботу збирачів.
Дослідники вважають, що у цих ягід буде ідеальний баланс цукру і кислоти, вони будуть твердими й хрусткими.
Залишити коментар