Чим корисна лохина
Про користь лохини було відомо ще в давнину, а сьогодні вона активно використовується у фармацевтиці та кулінарії. Корисні властивості лохини відомі з незапам’ятних часів. Проте культивувати цю смачну цілющу ягоду почали лише минулого століття.
Сьогодні вона активно використовується у фармацевтиці та кулінарії, будучи найважливішим інгредієнтом унікальних лікарських препаратів, а також вишуканих десертів, прохолодних напоїв, апетитної випічки. Провідні ресторани світу включають страви з лохини в обов’язкове меню.
Популярність ягоди стрімко зростає. Вона визнана обов’язковою складовою правильного харчування та рекомендується всім, хто прагне оздоровити свій організм.
Корисні властивості лохини
Серед корисних властивостей цієї ягоди – підвищення імунітету, покращення зору, зниження рівня цукру в крові, оздоровлення серця та судин. Крім того, лохина виводить з організму радіоактивні елементи та уповільнює старіння нервових клітин, знижує апетит і нормалізує травлення. Людям похилого віку лохина допоможе покращити розумові процеси та пам’ять.
Протипоказання
Що стосується протипоказань, то ця ягода підвищує згортання крові, тому її не можна вживати тим, хто приймає кроворозріджувальні препарати.
Також лохину небажано включати до свого раціону тим, хто страждає на дискінезію жовчовивідних шляхів.
Залишити коментар