Правила обрізки аґрусу
Обрізка аґрусу має свої терміни та правила Аґрус світлолюбний, тому не можна допускати загущення кущів.
А щоб кущ був правильно сформований, обрізку слід проводити в 3 етапи:
- одразу після збирання врожаю – видалити старі пагони, на яких ягід або не було, або зав’язалося дуже мало, з пагонів, що виросли в основі куща, залишити 4 – 5 найсильніших, а решту видалити;
- наприкінці липня – на початку серпня – прищипнути всі однорічні прирости, щоб вони краще гілкувалися.
- наступної весни, до розпускання бруньок – вирізати всі поламані, тонкі та хворі пагони, що переплітають, а також ті, що лежать на землі, а у всіх інших – обрізати верхівки до першої сильної бічної гілочки.
Залишити коментар