Касероль з кабачків – смачна французька страва
Запіканка зі скибочками молодого кабачка, хлібними кубиками, сиром та зеленню в “касеролі” – керамічній каструльці. Легка і ніжна французька страва в кабачковий сезон!
Інгредієнти:
1 молодий кабачок
50–70 г твердого сиру
100 г хліба білого або сірого
1 яйце, пів склянки молока
1 пучок зеленої цибулі
пучок кропу і петрушки
масло (для змащування форми)
перець , сіль за смаком
Спосіб приготування:
Нарізати кабачок тонкими скибочками. Тушкувати декілька хвилин кабачки в каструльці, додавши трохи води, до м’якості. Трохи посолити.
Нарізати хліб кубиками 1×1 см. Сир нарізати кубиками трохи дрібнішими, ніж хліб. Дрібно посікти зелену цибулю, петрушку і кріп. Збити яйце з молоком, дрібкою солі і чорним меленим перцем. Перемішати кабачки, хліб і зелень.
Залити рідкою сумішшю, ще раз перемішати і викласти в кассероль або іншу глибоку форму для запікання, змащену вершковим маслом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин, до легкого зарум’янення поверхні. Кришкою не накривати.
Залишити коментар