Найпростіший рецепт чизкейка
Євген Клопотенко поділився одним з найлегших рецептів чизкейка. Чому одним з найлегших? Бо готується він без випічки!
Інгредієнти:
500 г сиру (жирність можна обрати будь-яку)
200 мл йогурту без наповнювачів
150 г цукру
10 г гранульованого желатину
50 мл води
250 г вівсяного печива
100 г вершкового масла
Спосіб приготування:
Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього на паровій бані розчиніть желатин, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
Вівсяне печиво (250 г) подрібніть в крихту. Можна використовувати блендер або просту качалку. Змішайте крихту з розтопленим вершковим маслом (100 г). Добре перемішайте крихту з маслом до однорідного стану.
Викладіть пластичну масу в форму, як основу. Добре утрамбуйте склянкою і поставте в холодильник для застигання.
Сир (500 г) перетріть через сито для однорідності й змішайте з 200 мл йогурту і 150 г цукру. Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або звичайною ложкою. Додайте в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.
Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання. Після того, як чизкейк застигне, прикрасьте його на свій смак будь-якими ягодами, фруктами чи будь-чим іншим.
Залишити коментар