В Україні запровадили новий штраф для водіїв у розмірі 8500 грн

Правила дорожнього руху передбачають борг водіїв в Україні убезпечити пасажирів авто (навіть тих, хто на задніх сидіннях). Іншими словами, водії повинні стежити, щоб усі були пристебнуті ременями безпеки. Про це повідомляє Автотема, пише agronews.ua.

Також відомо, що якщо водії не дотримуватимуться цього правила, то за це загрожує відповідальність.

Водіям заборонено розпочинати рух, якщо хтось із пасажирів відмовляється пристебнутись ременем безпеки. Однак за певних обставин, наприклад, коли пасажир має інвалідність, яка не дозволяє йому пристібатись ременем безпеки, водій може не зобов’язаний виконувати це правило.

Пасажири в транспортних засобах, що експлуатуються, також можуть бути звільнені від пристібування ременів безпеки.

Раніше від пристібання ременів безпеки звільнялися водії таксі та інструктори автошкіл, але з того часу до правил дорожнього руху було внесено зміни.

При перевезенні дітей, зростання яких менше 145 см, обов’язковим є використання спеціального автокрісла. Відсутність такого може призвести до складання окремого протоколу.

Водії мають пам’ятати про покарання за недотримання правил дорожнього руху. Перше порушення спричиняє штраф у розмірі 510 гривень, а у разі ДТП штрафи становлять від 2400 до 8500 гривень.

Водії відповідають за те, щоб усі пасажири були пристебнуті ременями безпеки. Невиконання цієї вимоги може спричинити штрафи, що стягуються з водія, а не з окремих пасажирів.

Наприклад, якщо чотири пасажири не пристебнуті ременями безпеки, водія може бути оштрафовано на 2400 грн.


Залишити коментар