Цей сорт жимолості визнали найперспективнішим

Нещодавно у співпраці з фахівцями Інститут садівництва НААН на сортодослідній ділянці компанії «ФруТек», яка знаходиться у Вінницькій області, провели щорічну оцінку нових перспективних сортів жимолості. І вже вкотре найпродуктивнішим залишається сорт канадської селекції Бореал Б’юті. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці розсадника «ФруТек».

– На жаль, весняні погодні умови цього сезону не зовсім сприятливі для цієї культури. Похолодання та тривалі опади в період цвітіння не дали можливості для достатнього запилення більшості сортів. Проте, незважаючи на всі негаразди, маємо свого роду рекорд! –  зазначають у повідомленні.

Йдеться про сорт Бореал Б’юті.  Так, офіційно зареєстрована урожайність жимолості у відкритому ґрунті становить в середньому 6,24 кілограма з рослини.  Водночас у перерахунку на гектар урожайність цього сорту досягла 25 тонн ягід.

– Це означає, що сорт Бореал Б’юті також традиційно утримує перше місце у вазі ягоди: максимальна зафіксована вага – 8 грамів, – зазначили у компанії «ФруТек».

Облік проводився ділянці, що була висаджена однорічними кущами 2018 року. Тобто повний вік саджанців зараз становить шість років. Схема посадки – 2,5 х 1 м і 4000 рослин на гектар.

Щодо смакових властивостей, то, як кажуть фахівці компанії «ФруТек», цю характеристику не можна назвати позитивною ознакою сорту Бореал Б’юті:

– Уже декілька років підряд перше місце за смаком займає сорт Світанок.


Залишити коментар