На власну справу ветерани можуть отримати 20 тисяч гривень

Український ветеранський фонд запустив програму мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин. Вона діятиме до закінчення воєнного стану. Як отримати 20 тисяч гривень відшкодування? 

— Ця програма — одна з можливостей підтримати ветеранський бізнес у такий непростий час, дати йому поштовх для розвитку, — розповідає Каріна Дорошенко, заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду (УВФ).

Про це повідомляє Експрес.

— Хто може отримати мікрофінансування? 

— Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

— На які потреби можна отримати фінансування? 

— На придбання товарів та обладнання для ведення власної справи. Наприклад, дружина захисника України має кав’ярню, то вона може придбати каву й посуд для свого закладу за ці кошти. Або ж якщо це фотограф, то може купити об’єктив для фотоапарата або ж комп’ютер, щоб обробляти фото. Також за ці кошти можна запустити рекламу для свого бізнесу. Головне, щоб покупка відповідала КВЕДам. Бо не може власниця кав’ярні, скажімо, придбати верстат для обробки дерева. Зауважу, що у програмі можна взяти участь лише один раз. Також УВФ не відшкодовує кошти за купівлю спиртних чи тютюнових виробів.

— Як зареєструватися для участі в програмі? 

— Це можна зробити на сайті УВФ, заповнивши відповідну заявку онлайн. Також потрібно завантажити відскановані документи (паспорт; ідентифікаційний код; виписку чи витяг з ЄДР про ФОП чи самозайняту особу; документ, що підтверджує статус ветерана). Якщо бізнес ведуть рідні, то слід надати документ, що підтверджує спільне проживання з ветераном до війни, зокрема свідоцтво про одруження чи свідоцтво про народження дитини. А також — документи, що підтверджують покупку товару для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів після 24 лютого 2022 року — чек або видаткову накладну. Також слід вказати реквізити рахунку в банку.

Щоп’ятниці відбувається засідання робочої групи УВФ, яка розглядає заявки на відповідність усім критеріям. Якщо рішення позитивне, то до 10 днів людина отримує кошти на рахунок.

Перші успіхи жнив в Україні


Залишити коментар