Як позбутися шкідників на капусті

Капуста є багатим джерелом вітамінів та поживних речовин. Однак, як і багато інших рослин, вона може бути пошкоджена гусеницею, яка здатна завдати значної шкоди врожаю. Гусениці можуть швидко розмножуватися і знищити капусту протягом декількох днів, тому важливо знати, як швидко та ефективно позбутися їх.

Небезпека гусениць для капусти Капуста приваблива для багатьох шкідників, таких як слимаки, попелиці, жуки, равлики та гусениці. Поява метеликів над грядкою – серйозний сигнал про необхідність оперативно розглянути варіанти, як позбутися гусениць, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Ці шкідники псують листя та пагони, що призводить до уповільнення росту та навіть загибелі рослин. Чим відлякати гусениць на капусті Головними винуватцями появи гусениць на капустяній грядці є метелики. Щоб не допустити появи гусениць на капусті, працюйте на випередження. Поряд з грядкою можна висаджувати трави, що сильно пахнуть: петрушку, кріп, коріандр, м’яту або шавлію. Для посилення захисту по периметру посадок висаджують флокси або чорнобривці.

Ще один спосіб позбутися гусениць на капусті безболісно і швидко. Використовуйте настій реп’яха для обробки посадок. Для цього 200 г свіжого листя рослини залийте теплою водою і залиште настоятись кілька днів до бродіння. Готовим настоєм проводять обробку капусти шляхом обприскування рослин. 

У Бразилії навчилися вирощувати каву без кофеїну

 


Залишити коментар