Пн. 29 Квітня 2024

В Україні створили біодинамічне вино

Українська виноробня Biologist створила біодинамічне вино. Це метод створення вина, коли вирощування винограду – полив і підживлення – узгоджують із космічними ритмами, залежно від Сонця, Місяця та інших планет і зірок.

Про це пише newfood.media.

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники на Київщині та Одещині.

«В основі біодинаміки лежить глибинне бачення сутності живого і неживого. Цей підхід заснований австрійським філософом Рудольфом Штайнером», — розповів засновник компанії.

Виноробня використовує лише ті ягоди винограду, які підходять за показниками pH.

«Тільки зрілий виноград і тільки ягоди без пошкодження. Це і є головний принцип нашої роботи – не реагувати на обставини, а брати ініціативу у свої руки», — розповіли винороби.

Такі експериментальні виноградники дають як результат українське крафтове унікальне вино.

У Бразилії навчилися вирощувати каву без кофеїну


Залишити коментар