Рецепти смачного варення з полуницею

homemade jam from fresh ripe strawberries in a glass jar

Якщо ви хочете приготувати густе полуничне варення, але не хочете проварювати його кілька днів, а зробити все за раз, просто чітко дотримуйтеся цього рецепта.

Інгредієнти:

1 кг полуниці

6 скл. цукру

0,5 скл. води

1 ч. ложка лимонної кислоти без чубка

Спосіб приготування:

У каструлю з товстим дном або велику сковороду налити воду, всипати цукор, довести до кипіння, проварити помішуючи до розчинення цукру. Всипати полуницю. Варити на великому вогні 30 хв.

За 5 хвилин до кінця приготування додати лимонну кислоту. Під час варіння знімати пінку. Розлити кипляче варення у теплі сухі стерильні банки, закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном.

Порада: готуйте за раз лише одну порцію полуничного варення, кількість продуктів не збільшуйте, інакше варення вийде рідким. Обов’язково варити варення на великому вогні.


Залишити коментар