В США колосальні втрати на ринку свинини

Американські свинарі зазнали ринкових втрат в останні місяці, і, схоже, ця тенденція продовжиться. Стів Мейєр, економіст з Partners for Production Agriculture, прогнозує негативну перспективу ринку в найближчі місяці, яка може перевершити втрати історичного краху ринку свиней у 1998 році, повідомляє  Shawlocal.

З початку року ціни на нежирну свинину впали з максимуму близько $120 за центнер до середини 70-х доларів, хоча помірне підвищення підштовхнуло ціни на свиней до $82,57 станом на 1 червня.

Стрімке падіння цін на свиней у поєднанні з високою вхідною вартістю призвело до збитків у розмірі близько $48 на голову в квітні, виходячи з оцінки витрат і доходів Університету штату Айова, зазначив Мейєр.

За його прогнозами, збитки можуть зменшитися, але залишатимуться близько $30 на душу населення протягом більшої частини року.

«Це ставить нас у дуже погану економічну ситуацію», — сказав Мейєр. «За моїми підрахунками, ймовірно, що цей рік закінчиться гірше, ніж 1998».

У 1998 році фермери, які займалися свинарством, втратили приблизно $2,6 мільярда, виходячи із середньої втрати $28 на голову. Готівкові ціни на свиней досягли найнижчої позначки близько 8 доларів за центнер на піку тієї економічної катастрофи.

Багато аналітиків пояснюють обвал цін у 1998 році, який витіснив тисячі свинарів з бізнесу, головним чином нестабільним попитом на свиней через значне скорочення потужностей пакувальників. Того року потужність свиней скоротилася приблизно на 8%, а виробництво зросло на 10%.

Цього разу основним винуватцем серйозних економічних збитків на свинофермах є значне падіння попиту. За словами Майєра, з часом це, ймовірно, призведе до значного скорочення виробництва свинини.

 


Залишити коментар