Таємниця урожайності та доброго смаку столового буряка

Буряк – невибаглива овочева культура, але якщо ви хочете отримати не лише великі, а й солодкі коренеплоди, потрібно подбати про правильний догляд.

Насамперед, буряк дуже вимогливий до вологи на початку сезону і при зростанні коренеплодів. Якщо ваша ділянка не поливається, коренеплоди виростуть гіркими. Це ж відбувається і на щільних ґрунтах. Також не варто забувати про проріджування, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

У буряків насіння хоч і дрібне, але багаторосткове, з одного насіння може вирости кілька коренеплодів. Тому навіть у найдосвідченіших дачників посіви завжди виходять загущеними. Якщо ви хочете отримати великі коренеплоди, буряки потрібно не тільки рідко садити, але і після появи сходів обов’язково проріджувати зайві пагони. Між рослинами у ряді має бути не менше 15-20 см.

Ну і найголовніше – це підживлення. Для гарного смаку коренеплодів потрібні підживлення настоєм коров’яку та деревною золою (3 склянки на 1 кв. м). Зола крім харчування ще й зменшує кислотність ґрунту, що шкодить бурякам. Додасть буряку цукристості і звичайна кухонна сіль. Для цього 1 чайну ложку солі потрібно розмішати в 10 л води та полити рослини.

Яке добриво необхідне для підживлення смородини


Залишити коментар