На Черкащині почали вирощувати сортову бузину

Фермерське господарство «Сади Черкащини» вирощує на 25 гектарах волоський горіх. На підприємстві розглядають варіант вирощування нішевих культур. Так, у господарстві нещодавно заклали маточник сортової бузини.

Про це інформує Земляк.

«Ми пробували трохи займатися дикорослою бузиною, щоб вивчити ринок, а тепер пробуватимемо працювати з сортовою, адже вона нас більше цікавить. Словом, плануємо, працюємо, додаємо культури та вивчаємо ринок, бо невідомо, яка буде далі ціна на волоський горіх», — каже Олег Коновалюк, керівник підприємства.

Проте невдовзі горіховий сад підприємства зменшиться на 50%.

«Ми вирішили зменшити площу горіхового саду на 50%, бо 25 гектарів для нас — забагато. І основні проблеми виникають під час збору врожаю, бо ми просто не можемо фізично забрати таку кількість горіха. Відходити від цієї культури ми не збираємося, лише наполовину зменшимо площу», — пояснив Олег Коновалюк.

За його словами, господарство планує максимально диверсифікувати бізнес. Зараз вже заклали маленький сливовий і абрикосовий сади, щоб побачити, як ці культури ростуть в місцевих умовах. Також зараз створюється великий маточник сортів персика, щоб побачити, як ця культура себе поводить в кліматичних умовах Черкаської області.


Залишити коментар