«Довоєнних» цін на овочі та фрукти очікувати не варто

Більшість 2022 року Херсонщина була повністю окупована російськими загарбниками, і минулий сезон вже пройшов без овочів та фруктів з цього регіону. 

Щодо ситуації у цьому сезоні, незабаром очікується традиційне зниження цін, адже пропозиція від домогосподарств та промислових виробництв на ринку буде досить високою.

Про це повідомляє Земляк.

«Ритейл знайшов нових постачальників з інших регіонів, а аграрії частково «переїхали» в інші регіони. «Борщовий набір» вже перекочував на Одещину, Дніпропетровщину та поступово переходить на Черкащину. Це допомагає збільшити пропозицію на ринку», — розповів заступник міністра аграрної політики Віталій Головня.

Крім того, залишається фактор міграції населення, адже внутрішнє споживання досі менше за те, яке було до великої війни.

Минулий сезон був менш зрозумілий, більш складний та експериментальний, і багато в чому рятував імпорт. Зараз же ритейлер сподівається, що у низці категорій буде більше українського товару.

Як зазначив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради, «довоєнних» цін очікувати не варто, адже виробництво продукції суттєво зросло за рік великої війни. Відтак, ринок вже не повернеться до цін, які були в минулих сезонах.


Залишити коментар