Пн. 29 Квітня 2024

Замість палива – молоко: новацію для автомобілів хочуть запровадити у США

Молочні фермери Мічигану перетворюють молоко на етанол. Мічиганська асоціація виробників молока (MMPA) нещодавно оголосила про партнерство з Dairy Distiller, компанією, розташованою в Онтаріо, Канада, яка виробляє спирт на основі молока під назвою Vodkow.

Компанія використовує побічний продукт процесу ультрафільтрації під назвою пермеат молока. Матеріал містить лактозу, яка є різновидом цукру. Як і всі інші форми цукру, його можна згодовувати дріжджам для отримання етанолу, повідомляє Сarscoops.

Хоча Dairy Distiller історично “годувала” цим етанолом канадців (у формі горілки), незабаром вона також буде “годувати” ним американські транспортні засоби. Це стане можливим завдяки заводу вартістю в $41 млн, який планується відкрити на початку 2025 року, кажуть вони.

Об’єкт буде розташований поруч з  підприємством MMPA у Константіні, штат Мічиган, де виробляється 14 000 тонн пермеату молока на рік. Завод зможе переробляти багату на лактозу продукцію на 2,2 млн галонів етанолу щорічно.

Хоча пошук застосування молочних побічних продуктів, безумовно, позитивний, важливо відзначити, що молочна промисловість є дуже вуглецевмісною. Американська молочна асоціація повідомляє, що на галузь припадає приблизно 2% загальних викидів парникових газів США або 20% викидів сільськогосподарського сектора.

 


Залишити коментар