В Європі стрімко скоротиться виробництво свинини

За прогнозами аналітиків, виробництво свинини в Європейському Союзі скоротиться другий рік у 2023 році, в результаті чого загальний спад складе приблизно 10%, а виробництво може ще більше знизитися в найближчі роки.

«Це структурна зміна», — сказав Жан-Поль Сім’є, аналітик м’яса та автор огляду французьких товарів Cyclope. «Це деінтенсифікація європейського виробництва».

За останнє десятиліття промисловість свинини в ЄС постраждала через торгове ембарго Росії, поширення на захід африканської чуми свиней і пандемію COVID-19, повідомляє  Reuters.

Фермери побоюються, що кардинальний перегляд правил ЄС щодо тваринництва, який може призвести до поступової відмови від кліток і розширення лімітів промислового забруднення на більшу кількість ферм, коштуватиме мільярди і виведе свинину ЄС з експорту та внутрішніх ринків.

Потенційний вплив змін, які мають бути завершені в наступному році, незрозумілий, оскільки країни ЄС борються з Європейською комісією, яка прагне досягти прогресу в цілях сталого розвитку.

Німецький сільськогосподарський науково-дослідний інститут EuroCARE та угорський колега AKI в дослідженні для фермерської групи ЄС Copa-Cogeca оцінюють, що швидке припинення стійл для свиноматок до 2025 року скоротить виробництво свинини майже на чверть і підніме ціни майже наполовину, порівняно з 8% і 11 % варіацій, відповідно, у більш тривалому переході до 2035 року.

Телята-трійнята: на Тернопільщині на фермі унікальний випадок

 


Залишити коментар