ПриватБанк запровадив обмеження на використання своїх терміналів

Термінали ПриватБанку не зможуть виконувати деякі операції, що досі були доступні. Зокрема, банк унеможливив здійснення валютних платежів через свої термінали. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Причину такого кроку в банку не пояснюють, лише кажуть, що про відновлення цієї функції сповістять додатково. Тобто, є надія, що згодом таку функцію буде відновлено. Про обмеження функцій своїх терміналів повідомила прес-служба Приватбанку.

Звісно, що таке рішення ПриватБанку завдасть певних незручностей українцям. Адже тільки в його терміналах українці могли зробити поповнення рахунків в іноземній валюті.

Це було зручно, оскільки не треба було шукати відділення банку, аби поповнити доларовий кредит або просто переказати на чийсь рахунок гроші в іноземній валюті. Користувач міг не підлаштовуватись під графіки роботи банків, а здійснити операцію із поповнення валютною готівкою будь-де та в будь-який час.

Отже, тепер обміняти долари та євро, поповнити валютні депозити або сплатити кредити у валюті, а також просто поповнити валютні картки можна лише у касах ПриватБанку. Водночас, решту своїх функцій термінали виконують, як і дотепер. Тобто операції із гривневою готівкою доступні у повному спектрі.

У прес-службі не пояснили причину обмеження функцій терміналів. Однак експерти припускають, що це могли зробити, аби уникнути поповнення рахунків застарілими доларовими купюрами. Незважаючи на те, що Нацбанк у свій час розпорядився приймати такі купюри у населення без обмежень, банки та обмінні пункти їх не беруть. Натомість можна лише обміняти такі гроші зі значним зниженням їхньої номінальної вартості.

Уряд підтримає будівництво елеваторів, але не в усіх регіонах


Залишити коментар