Що смачного і корисного можна приготувати з черешні

Черешні – ягоди смачні і корисні у свіжому вигляді, з неї також можна готувати салати, смузі, морозиво, пироги, компоти тощо. Нині ділимося трьома рецептами смакот з додаванням черешні, пише zaxid.net.

Салат з руколи та черешні

Інгредієнти:

  • рукола – 150 г
  • сир моцарела –125 г
  • черешня – 150 г
  • горіхи волоські – 50 г
  • олія оливкова – 2 ст. л.
  • оцет бальзамічний або яблучний – 1 ч. л.

​Спосіб приготування:

Черешню помити й обсушити, розрізати навпіл і видалити кісточки. У глибоку тарілку викласти подушку з руколи, зверху викласти волоські горіхи, половинки черешні і моцарелу, скропити оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Заливний пиріг з черешнею

Інгредієнти на тісто:

  • масло – 70 г
  • цукор – 1 ч. л.
  • борошно – 180 г (може бути рисове або 50/50 рисове і звичайне)
  • густий йогурт – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • черешня – 0,5 кг
  • густий йогурт – 350 г
  • цукор – 100 г
  • ванілін – ¼ ч. л.
  • яйця – 2 шт.
  • крохмаль – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Замішуємо тісто: масло перетираємо з борошном, цукром і розпушувачем в крихту, дадаємо йогурт. Готове тісто викладаємо у форму для випікання, зробивши бортики. Виделкою наколюємо тісто по всій поверхні і відправляємо на 10 хвилин в духовку при температурі 180 градусів.

Начинка: миємо ягоди і видаляємо кісточки.

Заливка: йогурт, ванілін, цукор змішуємо, додаємо яйце, крохмаль і збиваємо вінчиком.

Виймаємо з духовки випічку, насипаємо всередину ягоди і заливаємо їх приготованою заливкою. Відправляємо на 30-35 хв. в духовку при температурі 180°С. Перед подачею пиріг варто остудити.

Веганське морозиво

Інгредієнти:

  • банан – 2 шт.
  • черешні – 150 г без кісточки

Спосіб приготування:

Банани нарізаємо шматочками і заморожуємо. У блендері збиваємо черешню і заморожені банани до однорідної маси. Накладаємо у формочки і насолоджуємося освіжаючим десертом без доданого цукру

 


Залишити коментар