На здоровʼя нирок можуть негативно вплинути кілька продуктів
Часто наш раціон може стати причиною появи хвороб і якщо вчасно його не скоригувати, то ситуація може бути плачевною. Є ціла низка продуктів, які провокують появу каміння у нирках.
Здавалося б, зелень дуже корисна здоров’ю, вона насичує наш організм вітамінами, але є винятки.
Так, викликати каміння у нирках можуть щавель, шпинат, ревінь. Вся справа в тому, що в цих продуктах міститься кислота, яка сприяє утворенню каменів.
Також не варто надмірно вживати капусту, буряк, полуницю, молоко, селеру. Згубно позначається на сечостатевій системі й передозування аскорбіновою кислотою. Не допустити утворення каменів, можна за допомогою вітамінів групи В та магнію, ці елементи усувають надмірне утворення піску.
Якщо ви страждаєте на сечокам’яну хворобу, серйозно підходите і до вибору риби. Наприклад, до складу сардини входить пурин, що провокує затримку піску в сечових каналах. Також його надлишок підвищує вміст сечової кислоти, яка осідає у нирках і не дає нормально працювати всій системі. А якщо пурин поєднується з тваринними жирами, то проблеми з нирками можуть виникнути навіть у абсолютно здорових людей.
Тому бажано обмежити вживання сардин, особливо консервованих до 1 разу на тиждень. Але пурин міститься ще в телячій печінці, тунці в олії, форелі, пиві, анчоусах.
Провокує появу каміння у нирках і червоне м’ясо. Просто в ньому є велика кількість тваринного білка.
Для збереження здоров’я нирок із раціону краще прибрати газовану воду та обмежити вживання вуглеводів – цукор, рис, випічка. Ці продукти провокують стрибки цукру у крові, які негативно впливають і на нирки.
Раніше ми писали: Чим насправді треба запивати ліки
Залишити коментар