Рецепт домашнього кетчупу з яблуками
Зваріть домашній кетчуп з яблук, бо він казково смачний, гіркуватий, трохи пряний та дуже густий без використання загущувача. Він має гарний яскраво-червоний колір й чудовий аромат.
Інгредієнти:
Свіжі помідори 5 кг;
Яблука 1-1,5 кг;
Ріпчаста цибуля 1 кг;
Зубки часнику 2-3 шт.;
Перець болгарський 0,5 кг;
Перець гіркий 1 шт.;
Цукор пісок 300 г;
Харчовий оцет 200 г;
Порошок кориці 0,5 ч. л;
Бутони гвоздики 3-4 шт.;
Кухонна сіль 2 ст. л;
Перець мелений запашний та чорний.
Спосіб приготування:
Помідори з яблуками розріжте великими частинами, цибулю й зубчики часнику середніми скибочками, а перець розріжте на частини.
Налийте трішки води на дно широкої ємності, покладіть туди приготовані овочі та варіть 10-15 хвилин на помірному вогні, весь час помішуючи.
Після вимкніть вогонь та залиште ємність для повного охолодження.
Суміш повинна добре відстоятися, тому її можна залишити до ранку.
Далі злийте з суміші відстояну прозору рідину, яку можна використати для приготування перших страв.
Протріть овочі через велике, а після дрібне сито.
До пюре, що утворилося, додайте гіркий перець, порошок кориці, духмяний та чорний перець, бутони гвоздики, кухонну сіль й цукор.
Далі поставте кетчуп варитися на вогонь.
Після закипання проваріть 10-15 хвилин, добре перемішайте, вимкніть вогонь та залиште охолоджуватися до ранку.
Так проваріть 2-3-4 рази, щоб рідина могла випаровуватися поступово й кетчуп не пригорів.
Оцет додайте за 20 хвилин до кінця останньої варки.
Після киплячим кетчупом наповніть стерилізовані банки, закатайте герметично кришками та переверніть.
Вкутайте ковдрою та залиште охолоджуватися.
Залишити коментар