“Заєць” – традиційна страва до великоднього столу
“Заєць” – страва, схожа на м’ясний хлібець, яку традиційно готують на Великдень на Заході України. До речі, ні зайчатини, ні кролятини у ній немає. “Заєць” виходить дуже смачним і ситним!
Інгредієнти:
1,5 кг яловичого фаршу
700 г сала або 1,5 кг свинини
350 г сала
4 середні цибулини,
8 зубців часнику
7 яєць
100 г манки
сіль, перець
200 мл молока
4 скибки хліба
Спосіб приготування:
Перемолоти м’ясо, сало, розмочену у молоці булку, додати решту складників, перемішати і добре вибити долонями декілька хвилин.
Форми із фольги змастити олією. Можна зверху посипати кмином або підсмаженим кунжутом.
Пекти 40–50 хв при температурі 180–200 градусів.
З форми виймати холодним, або ще краще на другий день. Виходить чотири “Зайчики” розміром 7 на 20 см.
Раніше ми писали: Скоро свято: Італійська паска панетоне (Рецепт)
Залишити коментар