Рецепт святкового торта “Сваха”
Цей торт пасуватиме до святкового столу. Тому сміло можете пекти його на Великдень. Гості оцінять. Обіцяємо, буде дуже смачно!
Інгредієнти:
Тісто:
300 г борошна;
6 жовтків;
1 скл. цукру;
3 ст. ложки масла або маргарини (розтопленого);
3 ст. ложки сметани;
1 ст. ложка розпушувача.
Білкова маса:
6 білків;
1 скл. цукру;
2 ст. ложки какао.
Додатково:
100 г шоколаду потертого (можна і більше);
1 скл. горіхів подрібнених (можна замінити або на родзинки або арахіс).
Форма 25 на 27 см, склянка 250 мл.
Спосіб приготування:
Жовтки розтерти з цукром, додати решту компонентів і замісити тісто (виходить як густа сметана). Поділити на 3 частини.
Для білкової маси збити білки, поступово додати цукор і вкінці какао. Має вийти стійка густа піна. До неї додати подрібнені горіхи й акуратно вимішати. Поділити на 3 частини.
Кожен корж розрівняти ложкою по деку (застеленому пергаментом), викласти на нього 1/3 білкової маси з горіхами й зверху посипати потертим шоколадом. Випікати при температурі 170 °C до легкої рум’яності (20-30 хв). Випекти так 3 коржі.
Крем: перемастити кремом з масла і вареного згущеного молока. Збити 300-400 г масла, по ложці ввести 300-400 г вареного згущеного молока.
Можна робити із кавовим кремом: 100 мл води, 2 ст. ложки розчинної кави (або 100 мл міцної завареної кави), 1 скл. цукру, 4 жовтки – заварити на водяній бані, остудити й збити з 0,5 кг масла.
Гарненько притиснути коржі, щоб при нарізанні не розшаровувався. Поставити на кілька годин у холодильник.
Залишити коментар