Рецепт ніжної паски від легендарної Дарії Цвєк
Випікання пасок – смачна традиція перед Великоднем. Кожна господиня має свій перевірений рецепт. Інколи рецепти передаються з покоління в покоління. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати рецепт легендарної кулінарки Дарії Цвєк.
Інгредієнти:
1 кг борошна (не більше і не менше);
400 г молока;
10 жовтків;
100 г дріжджів;
200 г масла або маргарину;
300 г цукру;
100 г родзинок;
0,5 ч. ложки солі;
цедра лимона.
Спосіб приготування:
Замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати та поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє.
Відтак додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки, цедру. Замісити до однорідності та наприкінці влити розтоплений, але охолоджений жир.
Місити приблизно 10–15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє. Тоді його прим’яти та зачекати, щоб знову підросло.
Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись удвоє.
Духовку нагріти до температури 200 °C. Поставити паски й через 10 хв зменшити температуру до 170–160 °C. Випікати ще 50 хв.
З цієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см.
Залишити коментар