Пластиковий посуд не підходить для зберігання певних продуктів
Пластиковий посуд зазвичай є в кожному будинку, адже він економічніший, ніж посуд з алюмінію та інших матеріалів. Проблема в тому, що далеко не всі продукти безпечно зберігати в ньому.
Багато з них дуже швидко псуються, тому що в такому посуді швидше розмножуються бактерії. На жаль, дуже часто люди про це навіть не підозрюють і продовжують використовувати пластиковий посуд для зберігання різних продуктів, не вживаючи заходів обережності. Отже, які продукти не слід зберігати в пластиковому посуді.
Свіжі яйця і страви, приготовлені зі свіжих яєць, наприклад, майонез, краще не зберігати в пластиковому посуді, тому що там швидше розмножуються такі бактерії, як сальмонела або кишкова паличка. Найбільш безпечний спосіб зберігання яєць і страв з них — у пакеті з льодом або термостійкій посудині.
Оброблене м’ясо. Якщо зберігати оброблене м’ясо в пластиковому посуді, це може істотно погіршити його смак і викликати втрату більшої частини поживних речовин. М’ясне рагу або котлети легко змінюють свій смак і текстуру при зберіганні в пластиковому посуді.
Рагу і супи. Рагу і супи готують при високій температурі. Якщо перелити їх у пластиковий контейнер, поки вони ще гарячі, вони можуть втратити свій смак і корисні властивості. Однак якщо дати їм охолонути, ви можете спокійно прибрати їх в холодильник. Зберігати холодну їжу в пластиковому посуді абсолютно безпечно.
Молоко і молочні продукти. Молоко і молочні продукти швидко псуються в пластиковому посуді. Хоча молоко можна перелити в пластиковий контейнер на декілька годин, але не слід зловживати цим, щоб максимально убезпечити себе від бактерій. Пластиковий посуд прискорює процес розкладання їжі і підвищує ризик появи болю в шлунку. Найкраща альтернатива — зберігати молочні продукти в емальованому або скляному посуді, тоді вони залишаться свіжими максимально довго.
Свіжі овочеві салати. Багато людей думають, що пластик дозволяє зберегти овочі свіжими якомога довше. Він справді захищає від перехресного забруднення, але не настільки добре, щоб надовго зберегти овочі свіжими. Контакт з пластиковим посудом може погіршити смак овочів і позбавити їх здебільшого поживних властивостей.
Чай або кава. Хоча є безліч спеціальних контейнерів для гарячого чаю і кави, слід почекати, поки напій охолоне, перш ніж переливати його в пластиковий посуд.
Річ у тім, що при контакті пластикового посуду з гарячими продуктами підвищується ризик розмноження бактерій. Слід зберігати ці напої в контейнерах з інших матеріалів, щоб вони не втрачали своїх смакових і поживних властивостей.
Сир. За неправильного зберігання сиру в ньому дуже швидко розмножуються бактерії і грибки. Якщо сир зберігається в закритому контейнері понад три дні, в ньому накопичуються летючі речовини, що призводить до дуже швидкого розмноження бактерій. У результаті його текстура погіршується, і він втрачає велику частину корисних властивостей, що може ускладнити процес травлення.
Залишити коментар