Рецепт пісного шоколадного торта – спечіть й не пошкодуєте
Такий пиріг відмінно підійде для сімейного чаювання, а якщо є охота його можна перетворити в торт, розрізавши на коржі й перемастити улюбленим кремом, запевняє кулінарка Марина Хвіль.
Інгредієнти:
300 мл завареної кави
75 мл рафінованої олії
180 г цукру
40 г какао
300 г борошна
1 п. розпушувача
1 п. ванільного цукру
Для глазурі:
2 ст.л. какао
4 ст.л. цукру
3 ст.л. води
1 ст.л. олії
1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
В місткості з’єднуємо каву+цукор+ванільний цукор. Перемішуємо, щоб розтанув цукор. Додаємо олію, знову перемішуємо. До рідини просіюємо борошно+какао+розпушувач. Перемішуємо вінчиком до однорідності маси.
Дно форми застилаємо пергаментом, виливаємо тісто. Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставимо випікатися на 30−35 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання залишаємо пиріг до повного вистигання.
Готуємо глазур: в каструльці з’єднуємо какао+цукор+крохмаль, перемішуємо. Додаємо воду та олію, ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо 1−2 хвилини. Знімаємо з вогню і даємо трішки охолонути.
Виймаємо пиріг з форми на блюдо, зверху поливаємо глазур’ю.
Залишити коментар