Вчені вивели новий сорт гострого перцю
У результаті багаторічних досліджень учених-селекціонерів Науково-дослідного інституту овочівництва, баштанних культур і картоплі (НДІ) вперше в Узбекистані виведено сорт гострого перцю – “Східна перлина”. Сорт підходить для вирощування в місцевих ґрунтово-кліматичних умовах. Сорт перцю виведений д.с.х.н. Нурбеком Хушвактовим і д.с.х.н. Рустамом Нізомовим, повідомляє прес-служба Міністерства сільського господарства Республіки Узбекистан.
Крім того, новий сорт гострого перцю – перший місцевий сорт, адаптований до тепличного вирощування в Узбекистані.
Цей сорт середньостиглий, його вегетаційний період становить 123-125 днів.
Зовнішній вигляд “Східної перлини” майже нічим не відрізняється від інших перців. Кущ напівкумулятивний, кремезний, з помірним за розміром листям, високий. Плід конічної форми, середнього розміру, з гладкою поверхнею, зелений при технічній стиглості, червоний при біологічній стиглості. Товщина м’якоті 1,6-2,0 мм, смак гіркуватий. З одного куща отримують 45-50 плодів.
Урожайність цього перцю становить 24-25,5 тонн з гектара.
Сорт “Східна перлина” вимогливий до якості ґрунту і стійкий до вірусних захворювань, його можна вирощувати і вживати в їжу в будь-який час року.
Залишити коментар