Сб. 27 Квітня 2024

Мед з цвинтаря – успішний досвід американських пасічників

Успішний досвід встановлення пасіки на культовому цвинтарі Сполучених Штатів. Цього разу на Капітолійському пагорбі в окрузі Колумбія на цвинтарі Конгресу США, де поховано багато видатних американців.

Ян Дей, президент Альянсу пасічників округу Колумбія, каже, що в цьому нічого дивного немає. Великий цвинтар чудове місце для ведення пасічного господарства. Там багато старих медоносних кущів та дерев, декоративних рослин, які виділяють нектар з кінця лютого до жовтня. Крім того, цвинтар знаходиться на березі річки, де також росте багато хороших диких медоносів. Дей сама утримує бджіл на цвинтарі серед надгробків та на дахах склепів.

Jan Day, president of the DC Beekeepers Alliance at Congressional Cemetery. Photograph by David Andrews.

Ян каже, що зазвичай качає мед один раз на рік восени й з бджолосім’ї виходить у середньому 40 фунтів (18 кг) меду. Більшу частину меду пасічниця реалізує, а частину передає кладовищу як плата за оренду території. Кладовище ж фасує мед по 6 унцієвих (180 мл) баночках і продає його через власний Інтернет-магазин. Перша продукція з’явилася у продажу у листопаді й вже реалізована за ціною 10 доларів за баночку. «Наш цвинтарний мед вважається найкращим в окрузі і розлітається як гарячі пиріжки» – запевняє Дей.


Залишити коментар