Через 10 років курятина заполонить майже весь м’ясний ринок

Довгостроковий перехід до м’яса птиці продовжуватиме зміцнюватися, частково через надання переваги білому м’ясу серед країн з високим рівнем доходу. Це пояснюється тим, що м’ясо птиці вважається легким у приготуванні, здоровішим і сприймається як найкращий вибір. У країнах із середнім і низьким рівнем доходу птиця розглядається як дешевша альтернатива іншому м’ясу.

У результаті прогнозується, що до 2031 року доступність білків з птиці зросте на 16% і становитиме 47% білків, які споживаються з джерел м’яса, за яким слідуватимуть свинина, вівці та велика рогата худоба, повідомляє Союз птахівників України.

Загальне зростання споживання м’яса птиці

Споживання м’яса птиці зросло практично в усіх країнах і регіонах, приваблюючи споживачів нижчими цінами, консистенцією та адаптивністю продукту, а також вищим вмістом білка/нижчим вмістом жиру. Прогнозується, що споживання м’яса птиці в усьому світі зросте до 154 мільйонів тонн протягом прогнозованого періоду, що відображає важливу роль, яку воно відіграє в харчуванні густонаселених країн, що розвиваються, таких як Китай, Індонезія, Індія, Малайзія, Пакистан, Перу, Філіппіни і В’єтнам.

Перехід від громадського харчування до домашньої кухні

У короткостроковій перспективі очікується, що перехід у споживанні м’яса з громадського харчування на домашню кухню, який стався під час пандемії Covid-19, буде короткостроковим і повернеться до попередніх моделей витрат після зняття обмежень.Однак у країнах з високим рівнем доходу, де споживання на душу населення вже високе, очікується, що попит вирівняється або буде з тенденцією до зниження з огляду на старіння населення та більшу турботу про дієтичне харчування, яке вимагає більшої різноманітності джерел білка.
У країнах із низьким рівнем доходу, зростання як чисельності населення, так і доходів, стимулюватиме загальне споживання, хоча його рівень буде значно нижчим базового рівня на душу населення.

Світове постачання м’яса
Глобальна пропозиція м’яса буде збільшуватися, щоб задовольнити висхідний попит, досягнувши 377 мільйонів тонн до 2031 року, але це буде повільніше, ніж за останнє десятиліття. Прогнозується, що збільшення виробництва м’яса спостерігатиметься в Китаї, США, Бразилії та Індії. Виробництво м’яса ж в Європейському Союзі впаде протягом цього періоду через збільшення внутрішніх витрат, витрат на збереження навколишнього середовища та зменшення експортних можливостей. Це зростання світового виробництва м’яса відбуватиметься головним чином через зростання в секторі птахівництва, де кількість птиці зросте до 31 мільярда голів.


Залишити коментар