Місячний посівний календар для городників на цей тиждень

Які роботи з рослинами будуть сприятливими цього тижня підкаже Місяць. Прислухайтеся до порад Місячного календаря і ваші рослини радуватимуть вас добрими врожаями.

19 грудня. Сприятливий день. Можна проводити посіви та посадки в теплиці коренеплодів, зелені, буряків. Вдалий день для посадки будь-яких квітів, у тому числі кімнатних. Боротьба з гризунами. Санітарна та омолоджуюча обрізка, формування крони, щеплення дерев.

20-21 грудня. Сприятливі дні. Вдалими будуть посіви та посадки будь-яких культур, особливо швидкозростаючих, таких як гірчиця, шпинат та салат. Замочування та пророщування насіння. Поливи та підживлення дуже помірні. Не рекомендується обрізати рослини та розмножувати їх розподілом коренів.

22-24 грудня. Молодий місяць. Роботи із рослинами не проводяться.

25 грудня. Не дуже сприятливий день. Посадки та пересадки краще не проводити, оскільки рослини зараз слабкі і рани на них довго гояться. Також не рекомендується обрізати, поливати рослини та розпушувати ґрунт. Можна проріджувати сходи, мульчувати ділянку, накривати посадки та квіти на зиму.


Залишити коментар