Чт. 25 Квітня 2024

Пасіка на території штаб-квартири НАТО дала непоганий врожай

В Брюсселі, на території штаб-квартири НАТО, є пасіка, яка налічує 3 вулики. Вона з’явилася ще 2020 року. У сезоні 2021 з неї зібрали лише 25 кг меду. Цього ж року, в організації прозвітували про врожай у 50 кг.

Результат як Бельгії, та в умовах міської забудови непоганий. Частково цей успіх пов’язують з тим, що поряд із пасікою, різноманітними польовими квітами був засіяний луг. Це зробили спеціально, щоб бджоли мали з чого збирати мед. Крім того, територія штаб-квартири становить 600 гектарів, і хоча на ній багато будівель і технічних споруд, але зустрічається і медоносна декоративна рослинність.

Основну частину врожаю, розфасовану в баночки по 350 грам, розпродали в листопаді на традиційному благодійному ринку організованому НАТО. Частину баночок генсек Столтенберг подарував постпредам усіх 30 натовських країн на засіданні Північноатлантичної ради 15 грудня. Залишки викупили компанії, які обслуговують столові у штаб-квартирах альянсу.

«Медоносні бджоли відіграють життєво важливу роль в екосистемі, запилюючи квітучі рослини, зокрема сільськогосподарські культури. Тому розуміючи всю важливість цих комах для людини та усвідомлюючи проблеми пов’язані з їх існуванням, організація вирішила взяти участь у підтримці цього виду тварин» – заявляють в альянсі.


Залишити коментар