Вт. 30 Квітня 2024

Вчені вивели новий сорт винограду

Вчені вивели новинку — білий безнасінний виноград Sweeta. Цей сорт винограду без кісточок, вирощений в іспанському регіоні Аліканте, виведено в результаті досліджень в університетах Каліфорнії. Про це пише FreshPlaza.

Як зазначається, Sweeta — ексклюзивний продукт компанії Banagrumes (Франція), який трейдер планує продавати й наступної зими, оскільки він також висаджений у Південній півкулі.

«Виноград Sweeta великий (22-24 мм), хрумкий і дуже солодкий. Перші партії продавалися дуже добре. Наступного тижня ми збільшимо кількість замовлень. Це дуже перспективний продукт. Наші азійські клієнти особливо люблять білий виноград без кісточок, але попит наших паризьких клієнтів також був дуже високим із самого початку продажів», — пояснив Ален Аларкон (Alain Alarcón), президент Banagrumes.

За словами керівника, виноград без кісточок стає все популярнішим і молоде покоління купує тільки ці сорти.

Однак цей виноград вимагає великої роботи в саду.

«Сорт дає дуже великий виноград, що змушує виробників обрізати його перед збиранням урожаю, щоб мати можливість продавати його на ринку, тому що ніхто не купуватиме виноград вагою 2-2,5 кг. На початку сезону виноград ще трохи зелений, але в міру просування сезону він повинен набувати жовто-золотистого кольору», — йдеться у повідомленні.

Що стосується цін, Sweeta коштує дорожче, ніж інші сорти без кісточок.


Залишити коментар