Дієтологи назвали м’ясо, яке допомагає скинути вагу

Дієтолог Галина Незговорова розповіла про користь вживання м’яса та яка його добова норма для організму людини. Про це повідомляє 1plus1.ua, пише agronews.ua.

М’ясо для українців є невід’ємним елементом щоденного раціону. Зазвичай любителі цього продукту не задумуються, яке з них корисніше – червоне чи біле. Проте дієтологи впевнені, що різниця між видами м’яса існує, до того ж його правильне вживання може позитивно впливати на всю роботу організму.

Корисні властивості м’яса:

М’ясо є унікальним джерелом білка.

Є джерелом вітамінів групи В.

Забезпечує нормальну роботу усіх органів та систем.

Містить залізо, яке вкрай необхідне для кровотворення.

Усе м’ясо умовно поділяють на біле та червоне.

Біле м’ясо – це домашня птиця, а також кролик, риба та інші морепродукти. Червоне м’ясо – це баранина, яловичина і свинина. Качка, хоч і є м’ясом домашньої птиці, проте також належить до червоного м’яса.

Дієтологи вважають, що червоне м’ясо менш корисне, ніж біле. Там забагато насичених жирів і холестерину, який провокує збільшення ваги, а також може бути шкідливим для серця. Вживання червоного м’яса в нерозумних кількостях може призводити до розвитку раку.

Біле м’ясо навпаки майже не має протипоказань з боку лікарів, воно ідеально підходить тим, хто намагається схуднути, знизити рівень холестерину в крові та веде здоровий спосіб життя.

Вони рекомендують для щоденного раціону вибирати кролятину, адже вона найкраще з усіх сортів м’яса засвоюється в нашому організмі, є нежирною та містить більше білка та ненасичених жирних кислот, які життєво необхідні нашому організму.

Якщо ви на дієті, то краще обирати м’ясо кролика. Він менш калорійний, містить набагато більше білку, – запевняє експерт.

З червоних сортів найкращою вважається телятина, її рекомендують їсти всім, хто на дієті та навіть маленьким дітям. Утім, однозначно сказати, яке м’ясо корисніше – біле чи червоне – складно. Усе залежить від того, скільки саме його у раціоні та у якому вигляді воно вживається.

Вважається, що щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кг нормальної ваги. Тобто для дорослої людини – це приблизно 70 г м’яса на день.

Добова норма м’яса має бути розміром з долоньку, товщиною не більше 0,5 см, – підкреслює Галина Незговорова.

Краще не вживати смажене чи копчене м’ясо. Корисніше вживати його у відвареному, тушкованому вигляді чи на грилі.


Залишити коментар