Желатин – справжні ліки для суглобів

Желатин не тільки допомагає приготувати смачні десерти й спрощує застигання холодцю, а й надзвичайно корисний для суглобів і кісток. Добувають цю речовину з кісток, суглобів і хрящів тварин. У модних дієтах цей продукт згадується дуже рідко, хоча користь желатину для організму неоціненна.

Вживати порошковий желатин для здоров’я можна наступним чином: розчиніть 2 чайні ложки порошку в склянці теплої води та залиште на 15 хвилин. Потім випийте цю в’язку рідину.

Користь желатину для кісток і суглобів

Желатин в достатку містить лізин: речовину, яка зміцнює скелет і корисна для кісток. А колаген в складі порошку знімає біль в суглобах і робить їх більш рухливими. Американські дослідження показали, що регулярне вживання желатину зменшує болі у пацієнтів з остеоартрозом. Особливо корисний желатин для літніх людей, адже з віком колагену в організмі стає все менше.

Чим ще корисний желатин

Желатин вкрай багатий колагеном – речовиною, корисною для здоров’я і молодості шкіри. Також цей продукт корисний для травлення: нормалізує роботу слизової оболонки шлунка, стимулює вироблення шлункового соку і допомагає їжі просуватися по стравоходу.

У складі желатину налічується 18 амінокислот. Вони нормалізують рівень глюкози в крові й корисні для міцного сну, покращують роботу серцевих м’язів, прискорюють обмін речовин. Ваші нігті та волосся також будуть вдячні за регулярне вживання желейних страв.


Залишити коментар