Пт. 29 Березня 2024

В Україні активно дорожчає рання капуста

Цього тижня в Україні різко зросли ціни на білокачанну капусту нового врожаю. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

За даними щоденного моніторингу проекту, минулого тижня українські виробники були змушені знижувати ціну на ранню капусту, що було зумовлено великим обсягом пропозиції на ринку. Сьогодні ж, за інформацією проекту, пропозиція цієї продукції суттєво скоротилася, що фахівці пояснюють періодом міжсезоння. Більшість господарств вже закінчили збирання врожаю капусти суперранніх сортів, тоді як рання капуста пізніших сортів почне масово надходити у продаж у середньому через 2 тижні.

При цьому українські фермери не виключають можливості того, що ця продукція з’явиться на ринку дещо пізніше за визначені терміни, оскільки ранні овочі в основному вирощують в окупованій Херсонській області, і на сьогоднішній день місцеві фермери не мають можливості відвантажувати продукцію до інших регіонів України.

Так, на сьогоднішній день фермери з південних областей та Закарпаття відпускають капусту врожаю 2022 року по 30-35 грн/кг ($1,03-1,20/кг), що в середньому на 45% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Причину цінових коригувань виробники пояснюють періодом міжсезоння. Також, варто зазначити, що продаж торішньої білокачанної капусти також цього тижня практично завершився. При цьому попит на капусту залишається досить високим, що дозволяє фермерам підвищувати відпускні ціни.

На сьогоднішній день білокачанна капуста нового врожаю в Україні вже коштує в середньому в 2,6 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.


Залишити коментар