Ср. 17 Квітня 2024

Агресор викрав в України зерна на понад 100 млн доларів

Окупант продовжує красти українське зерно — втрати аграріїв сягають щонайменше $125 млн. Практично всі кораблі, які йдуть із зерном із Севастополя, перевозять крадене українське збіжжя. Про це під час брифінгу розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Так, окупанти вже відправили в напрямку Криму орієнтовно 400–500 тис. т зерна, де 1 т коштує $250–300.

«Це великий бізнес, який курують люди вищого рівня: працівники спецслужб країни-агресора, військові й різноманітні аферисти, яким такий бізнес по життю підходить. Крим у цей сезон, навіть коли ми його контролювали, стандартно вже завозив зерно з інших регіонів. Враховуючи, що вони в останні декілька років фактично його не вирощували, через відсутність, зокрема, поливу, тим більше в них є потреба в зерні для внутрішнього споживання. Крім того, вони налагоджують канали з завантажень кораблів через Севастополь. На нашу думку, практично всі кораблі, які йдуть із зерном з Севастополя, — це кораблі з краденим українським зерном», — підкреслив Микола Сольський.

За його словами, на сьогодні є розуміння, які локальні трейдери та представники російського ринку цим займаються. Відповідна інформація передається у правоохоронні органи. Прокуратура всі факти реєструє. МЗС України працює над тим, щоб за допомогою наших західних партнерів це зерно було оперативно арештоване та конфісковане.

Джерело “Куркуль”


Залишити коментар