Пт. 19 Квітня 2024

Стало відомо, чому в США може виникнути дефіцит апельсинів

Сади Флориди, «цитрусового» штату США, постраждали від бактеріальної інфекції, відомої як хвороба озеленення цитрусових, або хвороба «жовтого дракона». В результаті, виробництво апельсинів знизилося.

А нещодавно Міністерство сільського господарства країни повідомило, що згідно із поточним прогнозом на сезон 2021/2022 очікується найменший урожай за останні 77 років, повідомляє AgroXXI з посиланням на сайт Modern Farmer.

Хвороба озеленення цитрусових – це бактеріальна інфекція, що розповсюджується інвазивною комахою, азіатською цитрусовою псиллідою. Комаху завезли на територію США з вантажами через торгові порти. Вперше шкідника виявили у Флориді у 2005 році. Після чого він поширився у Каліфорнії та Техасі. У Флориді нова інфекція завдала великої шкоди цитрусовим садам.

Хвороба “жовтого дракона” поширюється швидко, і це призводить до того, що плоди стають непридатними для продажу. Вони стають маленькими, недозрілими та гіркими на смак.

Але найгірше, що дерево може скинути листя, а іноді й гине.

Фермери Флориди протягом останнього десятиліття марно намагалися позбутися цієї хвороби. Це навіть призвело до судових позовів за знищення непошкоджених дерев. Правила штату вимагають, щоб будь-яке дерево в радіусі 1900 футів від зараженого було вирубано незалежно від того, було воно інфіковане чи ні. Це спричинило знищення десятків тисяч цитрусових дерев.

Вчені та дослідники намагаються знайти ліки від хвороби озеленення цитрусових, але поки що безуспішно. У результаті врожай апельсинів у Флориді цього сезону прогнозується на рівні 44,5 мільйона коробок (у кожній коробці міститься 90 фунтів апельсинів). Це найнижчий показник із сезону 1944/1945 року.

Джерело: EastFruit


Залишити коментар