Пт. 29 Березня 2024

Фермер дбає про збільшення популяції оленів на Закарпатті

У Національному природному парку «Синевир» оселилися приблизно 100 оленів. Їх придбав місцевий підприємець Юрій Тюх. Для опікування та відновлення популяції оленів фермер створив екопарк.

Про це пише “Земляк” з посиланням на видання “Дружба”.

Поки тварини зростатимуть, радуватимуть туристів, а як досягнуть трирічного віку — їх випустять у навколишні ліси, аби відновити популяцію оленів у дикій природі.

Оленів Юрій Тюх придбав за власні кошти, у різних куточках світу: Нова Зеландія, Англія, Австрія і Угорщина. Це селекційно відібрані олені. Але скільки витратив, не зізнається. Розповідає, що шукав найкращих.

«Коли тварини досягнуть трирічного віку, чоловік всіх випустить у дику природу. Бо популяцію благородного оленя потрібно рятувати»,  — переконує чоловік.

Опікуватися дикими тваринами Юрій почав майже 5 років тому. Для їхньої реабілітації та збереження створив екопарк. Леви та тигри потрапили сюди із зоопарків. Сірих вовків ще малими викупив у браконьєрів, а згодом придбав і кілька десятків копитних. Нині це одна з найпопулярніших локацій серед туристів.

Оленяче ранчо, чоловік сподівається, стане наступною. Бо ж поки олені проживатимуть тут, туристи матимуть змогу їх провідувати. А за три роки вже з’явиться потомство.

 


Залишити коментар