Ср. 24 Квітня 2024

Експерти повідомили, як придбати справжнє насіння

Щоб не купити контрафактне насіння, варто замовляти його в офіційних дилерів. При цьому, важливо звернути увагу на такі нюанси, як перевірка продавця: у кожного бренду-виробника насіння у відкритому доступі є повний список дистриб’юторів.

Про це ідеться в матеріалі Superagronom.com, пише Земляк.

«Не маловажливо також звернути увагу на етикетку: вона має відповідати державному стандарту та містити інформацію про: державний сертифікаційний інститут; походження насіння; вид насіння; культуру та назву гібриду; покоління; номер партії; дату сертифікації; вагу мішка брутто і нетто; обробку насіння протруйниками», — зазначили експерти.

Також на упаковці мають бути присутні захисні голограми, які легко перевірити на їх оригінальність.

«Повне проявлення має відбуватись під сонячним промінням, а підробка, як правило, виконана не повноцінно та проявляється повністю за будь-якого освітлення. Кожна оригінальна голограма має індивідуальний номер, який перевіряється на сайті виробника», — додали експерти.

Також важливо перевіряти насіння на схожість. Щоб це зробити кожен агровиробник може звернутись в державну установу «Фітосанітарна лабораторія». Такі центри знаходяться в кожній області.

«Коли ви купуєте насіння, вам дистриб’ютор обов’язково має видати сертифікат. На ньому має бути вказано: рік походження насіння, рік випуску, країну виробника і все те, що перераховується в етикетці, тільки більш розширено. Також вказується схожість та енергія насіння, засміченість, вологість», — зазначає Леонід Чорний, менеджер з розвитку агротехнологій Центрального регіону компанії LNZ Group.


Залишити коментар