Пт. 26 Квітня 2024

Україна відновила експорт продукції птахівництва до ЄС

Із 16 січня Європейський Союз зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України, які діяли з грудня 2020 року у зв’язку з виявленням на території нашої країни випадків високопатогенного грипу птиці. Про це пише АПК-інформ.

«Продукція птахівництва складає вагому частку українських товарів, які експортуються до ЄС. Тому зняття обмежень Європейським Союзом має дуже важливе значення для наших експортерів. Прийняте рішення дозволяє відновити експорт продукції птахівництва з усієї території країни. Вітаю всіх з цією перемогою!», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Раніше ЄС визнав зонування України за високопатогенним грипом птиці. Обмеження стосувалися карантинних зон, в яких були виявлені випадки хвороби, натомість продукцію з неінфікованих територій дозволялося експортувати до ЄС. Завдяки проведеній роботі з ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці та вжиття заходів щодо запобігання поширенню хвороби, обмеження, що були встановлені, зняті у повному обсязі.


Залишити коментар