Пт. 19 Квітня 2024

В Україні прогнозують хороший врожай озимини

Цьогорічні погодні умови для посівів озимини є сприятливими. Згідно з дослідженнями, прогнозується добрий врожай озимих культур. Про це розповів директор Тернопільської філії Українського інституту експертизи сортів рослин Іван Дудник, інформує Суспільне, пише agronews.ua.

«Ми вже проводили два експрес-тести на відрощування озимих, як вони перезимовують. Перезимівля проходить добре. Випадання рослин озимих культур зафіксовано не було. Осінь складна була, бо за серпень випало лише 45 мм опадів, за вересень – 90%, в жовтні – 2 мм, це – 2% і за листопад випало 18% мм опадів. Але вологозапаси були достатні, щоб нормально проходив період вегетації», — розповів експерт.

Він наголосив, що перезимівля озимини залежатиме від того, який вміст вуглеводів вона має.

«За даними лабораторії, вміст вуглеводів в рослинах складає 28-31%. Це норма, яка забезпечує стабільну хорошу перезимівлю рослин. Максимальна температура на Тернопільщині склала 16…18°С. Це температура, яка не могла вплинути на перезимівлю. Єдине, така температура могла бути небезпечною для озимого ріпаку, але він також росте добре», — повідомив Іван Дудник.


Залишити коментар