Чт. 18 Квітня 2024

Конфлікт з агрофірмою виник у селян на Сумщині

У Недригайлові на Сумщині вранці 14 січня близько 40 людей перекривали трасу в центрі міста. Вони вважають що агрофірма підробила їхні додаткові угоди щодо договорів про оренду землі, які мали закінчитися 1 січня.

Так, оренду людських земель фірма продовжила для себе іще на 7 років, пише “Суспільне”.

Лілія Кущ приїхала до Недригайлова з села Сакуниха.

“Ми хочемо забрати свою землю й обробляти її самостійно. Ми з чоловіком повернулися з Польщі заради того, щоб спробувати самим. Ми приїжджаємо в ЦНАП за інформацією взяти довідку, щоб ми могли в податкову стати й платити податки. І виходить, що ми не можемо забрати землю, тому що земля знаходиться іще 7 років в оренді. Я бачила додаткову угоду підписану мною, нібито, але я не підписувала цю угоду додаткову. Але я своєї згоди не давала. Підробка документів, так”, – говорить жінка.

На вулиці акція тривала півтори години. Потім голова Роменської райдержадміністрації запросив протестувальників до зали міської ради.

На зустрічі з чиновниками, представниками прокуратури та поліції люди висловили побоювання, що поки триває кримінальне розслідування, ті, хто іще не знають, що їхні договори подовжено, втратять можливість розірвати чинні угоди й оренду продовжать автоматично.


Залишити коментар