Ср. 24 Квітня 2024

Тайські вчені вивели універсальний сорт яблук

Тайські воскові яблука бувають від маленького до середнього розміру, в середньому шість сантиметрів у довжину, довгасті мають форму дзвоника. Гладка шкірка варіюється від фіолетового, червоного, до блідо-зеленого, дещо ребристі та з легким блиском, що нагадує восковий наліт.  Про це повідомляє specialtyproduce, пише  agronews.ua.

М’якоть біла з високим вмістом води. У центрі також є велика насіннєва порожнина, яка може містити велике темно-коричневе насіння.

Тайські воскові яблука злегка хрусткі та соковиті з легким солодким смаком, схожим на азіатську грушу. Дозрівають вони навесні.

«Тайські воскові яблука, ботанічно класифіковані як Syzygium samarangense, розвиваються скупченнями на великому тропічному дереві, яке може виростати до вісімнадцяти метрів у висоту. Незважаючи на назву, вони лише за кольором і текстурою шкірки нагадують яблуко і насправді є ягодою. Зріле дерево може дати до семисот фунтів фруктів за один урожай, а тайські воскові яблука, як правило, споживаються свіжими як соковита закуска», — розповідають науковці.

Тайські воскові яблука містять олеанолову кислоту, яка має протизапальні властивості.


Залишити коментар