Сб. 27 Квітня 2024

Краще не ризикувати: кому утриматися від вживання мандаринів

Невід’ємний атрибут новорічних свят. Хіба можна уявити зиму без яскравих мандаринок? Фрукти містять багато вітамінів і мікроелементів, тому у грудні та січні за ними товпляться черги з покупців. Проте ці цитрусові корисні не всім людям. Чи не зашкодять вам мандарини, читайте далі.

Мандарини мають яскраво виражені алергічні властивості, тому ці фрукти варто з обережністю давати дітям. Вони також не рекомендовані людям, які страждають на алергії, адже можуть викликати кропив’янку.

Варто виключити мандарини з раціону, якщо у вас є проблеми з підвищеною кислотністю шлунка, гастритом або маєте виразкову хворобу шлунку та дванадцятипалої кишки. Мандарини подразнюють слизову оболонку шлунку, а також нирки, тому їх потрібно з обережністю їсти людям, які хворіють на ентерити, коліти та гострі запальні захворювання кишківника, пише ТСН.

Медики не рекомендують додавати мандарини в раціон, якщо ви страждаєте гепатитом, холециститом, гострим нефритом.

В шкірці мандаринок знаходиться велика кількість ефірних олій, тому її не можна додавати в різні страви, якщо у вас хворі нирки, печінка, підшлункова залоза, жовчовивідні шляхи.

Здорова доросла людина, за визначенням лікарів, може з’їдати 5-7 фруктів в день без шкоди для здоров’я. В нормі рекомендовано зупинитися на 3-5 мандаринах в день. А ось дітям старше 7-ми років краще не давати більше 2-3 мандаринок. Адже вони можуть спровокувати алергічні реакції.

Щоб користь від мандарин була максимальною, обов’язково мийте фрукти перед вживанням. Перевізники часто покривають їх хімікатами для кращого збереження своєї продукції. А ці речовини можуть завдати здоров’ю серйозної шкоди.


Залишити коментар