Ср. 24 Квітня 2024

Отрута дуже сильна: за яких умов горіхи нашкодять здоров’ю

Горіхи надзвичайно корисні для здоров’я. Проте є кілька важливих правил, котрі варто врахувати, ласуючи цією їжею. Ними поділилася дієтологиня Світлана Фус.

Спеціалістка рекомендує купувати горіхи у шкаралупі, яка захищає цінні жири та вітамін Е від окислення. Жири в очищених горіхах швидко окислюються і потім смакують як згіркле масло, пишуть “Факти ICTV”.

Очистивши горіхи від шкаралупи, краще їсти їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти та вітамін Е. Не потрібно підсмажувати горіхи, адже за високої температури руйнуються жири та знижується вміст вітамінів.

Також не найкращий вибір – підсолені або підсолоджені цукром/медом горіхи. Дієтолог радить їсти їх у сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів.

Але деякі горіхи, наприклад, мигдаль обов’язково необхідно термічно обробляти перед вживанням. У мигдалі міститься ціаноглікозид амигдалін (3-5%), продукти розпаду якого надають горіху специфічний мигдальний запах і гіркоту, також виділяється синильна кислота – одна з найсильніших отрут.


Залишити коментар