Чт. 25 Квітня 2024

Швейцарці перероблятимуть сільськогосподарські відходи в Україні

Швейцарський хімічний концерн Clariant, який спеціалізується на інвестиціях у будівництво підприємств, що працюють на альтернативних джерелах енергії, зацікавився Україною як місцем для капіталовкладення та створення біопалива.

Про це повідомляє Inventure з посиланням на дані нардепа, члена аграрного комітету Вадима Івченка, повідомляє SEEDS.

Він зазначив, що біопаливо та біохімічні речовини, що виробляються із сільськогосподарських відходів, відіграють ключову роль у зменшенні нашого вуглецевого сліду. Подібні інвестиції та успішна комерціалізація нової технології компанії Clariant, окрім значного скорочення парникових газів, надасть великі економічні можливості для аграрного бізнесу країни. Вадим Івченко навів приклад заводу із сільськогосподарських відходів компанії Clariant у м. Подарі (Румунія), який виробляє понад 50 тис. т целюлозного етанолу на рік. На ньому працює до 800 працівників, а для забезпечення постачання необхідної сировини підписано контракти із більш ніж 300 місцевими фермерами.

«Ми представили наші пропозиції, а у відповідь отримали «домашнє завдання», після виконання якого компанія має намір приступити до реалізації інвестиційних проектів. Так, це лише перша зустріч, але сигнали, які ми почули від керівництва компанії, дають нам право сподіватися на позитивний результат переговорів», – наголосив Вадим Івченко.

Вадим Івченко додав, що отриманий целюлозний етанол є майже вуглецевим біопаливом другого покоління. Крім застосування як простого рішення для змішування палива, його виробництво надає додаткові можливості для подальшого застосування в хімічних речовинах на біологічній основі та екологічно чистого авіаційного палива.


Залишити коментар