Чому Україна не може похвалитися плодово-ягідними консервами: експертка пояснила у чому біда
Вітчизняні плодоягідні консерви могли б смакувати у багатьох країнах світу. Але попри те, що ця сфера активно розвивається і виробники успішно експортують деяку частку продукції, фахівці скаржаться на низку проблем.
Такий висновок робить в своєму дослідженні ринку в журналі «Садівництво по-українськи» Інна Сало, економіст Інституту садівництва НАНУ.
Серед головних проблем переробної галузі вони називає наступні:
- висока вартість обладнання для зберігання плодів та ягід;
- низька якість переробної плодоягідної продукції;
- відсутність належної державної підтримки; відсутність довгострокового співробітництва для поставок на міжнародні ринки;
- висока вартість сертифікації продукції;
- складність інвестування, маркетингу для виходу на світові ринки збуту.
«Істотними ризиками щодо зниження пропозиції на вітчизняному плодоягідному ринку є можливе зменшення попиту у зв’язку зі зниженням купівельної спроможності населення та здорожчання для товаровиробників таких основних складових собівартості як мінеральні добрива та пально-мастильні матеріали, що вплине на формування виробництва в перспективі», – резюмує експертка.
Джерело Agro Times
Залишити коментар