Стало відомо, на які продукти найбільше налягають українці
Громадяни України частіше відмовляються від картопляних страв, а також фруктів і ягід. Натомість все більше людей вводять у раціон м’ясо та молокопродукти. Про це свідчать дані Державної статистики України.
Так, жителі України стали споживати більше м’яса — на 0,37% (до 53,8 кг/рік), молока та молочних продуктів — на 0,7% (до 201,9 кг/рік), олії — на 2,5% (12,3 кг/рік).
Середньорічне споживання хліба та хлібопродуктів на душу населення минулого року в порівнянні з 2019 р. скоротилось на 1% і склало 96,6 кг.
Картоплі українці стали їсти менше на 1,25% (134 кг/рік), яєць — на 1,42% (278 кг/рік), риби — на 0,8% (12,4 кг/рік), овочів — на 0,4% (164 кг/рік).
Найбільше падіння споживання спостерігається у секторі фруктів і ягід — на 3,75% (до 56,5 кг/рік) та цукру — 3,47% (до 27,8 кг/рік).
Залишити коментар