У Швейцарії вибухнув скандал через кавун
Працівникам супермаркету у Цюриху довелося розтлумачувати, чому за, на перший погляд, нічим непримітний кавун встановили доволі солідну ціну.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.
Швейцарія відома своїми високими цінами, в тому числі на імпортні фрукти і овочі. Однак кавун, який продається в Цюриху за понад 100 франків ($111), привернув увагу ЗМІ, і вважається, що його ціна є найвищою, яку коли-небудь встановлювали за окремий кавун.
Спершу новину про захмарну ціну кавуна опублікував портал фінансових новин Цюриха Inside Paradeplatz, а пізніше її підхопили і інші новинні агентства.
14-кілограмовий органічний кавун коштує 101,50 швейцарських франка або приблизно 7 франків за кілограм. Він продається в цюрихському універмазі Globus, який стверджує, що ціна ягоди виправдана через її рідкість і органічне виробництво.
“Такі великі кавуни зустрічаються вкрай рідко”, – сказала прессекретар Globus Франциска Гемперле швейцарському таблоїду Blick.
“Ми отримуємо їх від невеликого ексклюзивного постачальника в Італії, який приділяє особливу увагу якості та навколишньому середовищу”, – додала вона.
Гемперле сказала, що вартість кавуна є високою у тому числі через шлях доставки. Кавуни доставляють залізницею, щоб гарантувати, що вони прибудуть без пошкоджень.
Залишити коментар